ünnep – Konyha-blog
A régi magyar szakácskönyvek izgalmas böjti receptjei adnak erre választ – mert nem csak a külföldi konyha tud főzni húsmentesen. Manapság a böjtről az egészséges életmód kapcsán szoktak beszélni: évek óta divatos léböjtkúrát vagy gyümölcsböjtöt vége
Vendéglátástörténet - ATW.hu
A magyar konyha emlékei a középkorban és reneszánszban a számadások tükrében. Laszlovszky József: Államalapítás és árpádkori konyha, evés, ivás régészeti emlékei, történetének és kulturájának kutatási lehetőségei.
Ezerszínű Világ - Így ettünk a középkorban Gondolatok a ...
Így ettünk a középkorban Gondolatok a XIII-XIV. század magyar gasztronómiájáról. A „lév” nem (feltétlenül) leves. A magyar ember az általános köztudattal ellentétben durván a 17-18. századig nem fogyasztott levest – legalábbis nem abban a formájában,
Polgármesterek Kupája
A Barokk konyha. Magyarországon az 1600-as évek végén az 1700-as évek elején a középkorban szokásos kettős étkezési rendről a magyar nemesség kezd áttérni az úgynevezett újkori hármas étkezésre reggeli – ebéd – vacsora.
Magyar Konyha Online
A jellegzetes kinézetű konzerv, a piros fémhengerbe zárt sűrített paradicsom fénye mára kissé megkopott. Ha nem is tartozik a legfontosabb alapanyagok közé, néha azért szükség van rá. A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia tesztjé
Egy csepp falusiélet: A paraszti konyha
A paraszti konyha Pár száz év alatt óriásit változott a világ. ... mint akár a középkorban. Ki a falusi, ki a paraszt? ... Hogy ilyen a mai magyar falusi vendéglátás általánosságban? Honnan tudhatnám, hisz nem jártam más helyeken. Én a magam módján p
Hírek és érdekességek
A magyar konyha bővelkedik a furcsábbnál furcsább nevekben, vegyük például a püspökfalatot, ami állítólag arról kapta a nevét, hogy a középkorban szokás volt a püspökök számára kóstolót küldeni a csir...
Mákosan, finoman - Magyar Nő Magazin
A magyar konyha előszeretettel használja a mákot. Nem csak ünnepen kerül az asztalra a bejgli, hétköznapokon a guba, rétes, pite, nudli, teszi változatossá étrendünket. aminek a mák értelmet ad.
Katalin konyhája: Fűszertár
A középkorban jelentős szerepet játszott a népek közötti fűszerkereskedelemben. Ma Dél-Ázsiában és Dél-Amerikában, valamint Nyugat-Afrika tropikus tájain termesztik ezt a sajátos ízű és illatú, kissé kesernyés fűszert adó növényt, melynek gyökértörzs
Magyar konyha - hírek, cikkek a Díványon
A sertésnek helye van a modern konyhában. Rengeteg oknak köszönhetően egyre tudatosabban étkezünk, ami jó hír. Korántsem jelenti azonban azt, hogy az olyan, hagyományos alapanyagoknak, mint a sertéshús, ki kéne kerülnie fogásaink közül.